Országos ifjúsági programok


Idén februárban az Ökumenikus Ifjúsági Iroda és a Keresztény Ökumenikus Diákegyesület részvételével a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Ifjúsági Bizottsága kifejezetten az egyházak körüli ifjúsági szervezetek, irodák munkatársainak szóló képzést szervez, amelynek alkalmával a résztvevők az ökumenikus mozgalom történetével, az ökumené teológiai vonatkozásaival foglalkoznak (információ: www.oki-iroda.hu).
Megfogalmazhatod a kérésedet Istenhez - utcai misszió Budapesten (Fotó: Körössy)


Március 16. és 18. között országosan is megszervezik az osztrák kezdeményezésű 72 óra kompromisszum nélkül című szociális-karitatív programot, amelynek "főpróbája" a múlt évben a győri és a szombathelyi egyházmegyében volt.

Április elsején (virágvasárnap) tartják a XXII. ifjúsági világnapot Rómában.

A székesfehérvári egyházmegye április 14-15-én országos szintű rendezvényt tart, a Szent Imre Ifjúsági Fesztivált, amelynek szervezésébe más egyházmegyék is bekapcsolódnak, s amelyre az ország minden részéből várnak fiatalokat. A várható létszám ötszáz és ezer fő között lesz.

Április 29. és május 1. között zajlik a márianosztrai zarándoklat, és május 19-én lesz a tavaszi nagymarosi találkozó. Július 18. és 22. között Kerényi atya várja a fiatalokat Egerszalókra (információ: www.fieger.hu), a keresztény könnyűzenei fesztivál pedig augusztus 3. és 5. között lesz Apostagon.

Augusztus 12. és 15. között a közép-európai katolikus találkozó országai közötti együttműködés folytatásaként megrendezik a mariazelli ifjúsági találkozót. Az egyházmegyei ifjúsági referensek becslése szerint az eseményen - amelyre gyalogos és kerékpáros zarándoklatot is terveznek - 400-500 magyar fiatal vesz majd részt.

Szeptemberben a budapesti városmisszió ideje (szeptember 16. és 22. között) alatt az Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia Ifjúsági Bizottsága külön ifjúsági programot is tervez. Ennek előkészítésében szerepet kapnak a szomszédos egyházmegyék fiataljai is. Az őszi nagymarosi ifjúsági találkozó időpontja: október 6.

Magyar Kurír/K. L.


forrás: Új Ember
2007-01-14