Csiperó

Ladik koncert Kecskeméten

Az idei évben 8. alkalommal rendezték meg Kecskeméten a CSIPERO Fesztivált. A CSIPERO egy Nemzetközi Gyermekfesztivál. A világ 25 országából 42 csoportban érkeznek a résztvevők. Az Európai Unió összes országán kívül Japán és Izraeli gyerekek is részt vettek a találkozón, mintegy 1500-an. A Fesztivál főszervezője az Európa Jövője Egyesület volt. Az eseményen részt vett a Ladik zenekar is. Az apostagi együttes a határon túli gyerekeknek zenélt. A koncertről kérdezzük Szöllősi Attilát a zenekar vezetőjét:

-Hogyan jött az ötlet, hogy részt vegyetek a fesztiválon?
-Az esemény rendezői folyamatosan figyelemmel kísérik a Ladik Fesztivált és az Egyesület munkáját, itt találkoztunk először Apostagon, s azóta is folyamatos kapcsolatban állunk egymással.
-Mondj egy pár szót a koncertről.
-Kb. egy órás volt a koncert és a keresztény könnyűzene legismertebb dalaiból válogattunk. A fiatalok életében meghatározó tényező a zene, ami nem baj, csupán az nem mindegy, hogy milyen környezetben történik mindez. Alapelvünk, hogy minden előadáson játszunk keresztény számokat, illetve legyen számunkra is elfogadható mondanivalója az előadott daloknak. A tapasztalatom az, hogy a mai fiatalokra hatni lehet a zenén keresztül, s mi erre építve olyan dalokból válogatunk, amik a mi értékrendünket képviselik.
-Hol fogtok még fellépni mostanában?
- A szegedi Laudate Fesztiválon július 23-24-én. Ezután ismét Kecskemétre utazunk augusztus 14-én az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozóra. Majd Apostagon is fellépünk az augusztus 20-án rendezendő utcabálon. Minden előrelátható programot megtekinthetnek a www.ladik.hu webcímen.

Ács Tibor

Tibi
forrás: Apostagi Napló
2004-07-18